2.12.11

Reach out and touch


I am always reminded of one particular moment in my past when listening to this song: we are in your car, returning from somewhere, talking, listening to my tapes. Today the memory makes me very sad. You are gone for ever. How knew, at the time, that your time on Earth would be so short? If we had known, what would have been different? I am not so good with words and cannot describe my feelings, but I know I am sad for you. My passing love.

5.5.11

Miris davnih dana


Gledala sam „Ledu“. Ništa posebno, no Krleža me vratio u intenzivne dane mladosti kada sam gutala i živjela njegove drame i knjige. Na povratku, preplavili me mirisi proljeća. Posebni, neponovljivi mirisi koje nitko nije uspio zatvoriti u bočicu i prodavati. Da jest, ja bih bila najvjerniji kupac. To su mirisi koji me vraćaju u daleku prošlost, oživljavaju je kao da je sadašnjost i zbog kojih opet osjećam topli vjetar na licu i kosi, nadu u zraku, očekivanje onoga što se tek treba dogoditi. Jesu li ti mirisni, proljetni dani TO? Najvažnije i najljepše u nekom sasvim zasebnom i osobnom dijelu moje duše, života i sjećanja?

11.2.11

Kuća pored mora


Odjednom sve navire: godine, osjećaji, prolaznost, nikada više ....... Hodam, kao u transu, poznatim, a opet stranim predjelom. Lice mi je mokro i na trenutke ridam. Previše osjećaja. Kasnije, osjećam se loše, danima. Nekada, nakon plakanja, sve mi se činilo barem malo bolje. Sada, ništa nije bolje. Osjećaj gorčine, nedovršenosti i teške tuge ostaje u meni. Trebala bih izbjegavati ovakva uzbuđenja, no ovo je bilo i potrebno i očekivano. Već godinama sanjam da se vratim ovdje, da ponovno sve vidim i obiđem. A to je „sve“ prošlo, otišlo kao plimom odneseno. Čekam da isti plimni val nepostojanja preplavi i mene.

24.1.11

Your birthday


Suddenly I thought: it is your birthday today! It is late, near midnight, the day almost gone. I feel nothing. For quite some time I feel nothing whenever I think of you. I do not feel sad or disappointed, angry or full of pain. My feelings for you are gone. Completely. Finally.